Nincs több ingatlaneladás a vizsgálat végéig

1519
0
SHARE

Az V. kerületi Pénzügyi Bizottság keddi ülésén a sajtóban megjelent nyolc belvárosi ingatlan értékesítésének ügyét tárgyalta.

Az ülésen részt vett Sélley Zoltán jegyző, aki arról tájékoztatta az bizottságot, hogy valószínűsíthetően nyomozóhatósági vizsgálat kezdődik a belvárosi ingatlanértékesítések kapcsán.

Javaslatomra a bizottság úgy határozott, hogy a nyomozóhatósági vizsgálat lezárultáig, illetve az új elidegenítési rendelet megalkotásáig az önkormányzat további ingatlanokat nem értékesít.

Az ülésen részt vevő ellenzéki képviselők minden kérdésükre választ kaptak. Összesen nyolc, a sajtóban megjelent értékesítésről tárgyaltunk. A József Attila utca 12., az Erzsébet tér 2., a Hercegprímás utca 8., a Károly körút 26., a Szent István krt. 25., a Dorottya utca 8. a Zrínyi utca 14-gyel együtt, a Kossuth Lajos tér 9. és az Arany János utca 7. esetében a polgármesteri hivatal készített részletes előterjesztést, amely a teljes vonatkozó dokumentációt tartalmazta. Ezen iratokból nem voltak kikövetkeztethetőek a sajtóban megjelent személyi összefüggések. Az előterjesztésekben foglaltakat a bizottság Fideszes többsége tudomásul vette.

Sikerült megakadályozni azonban, hogy a jelenlegi elidegenítési rendelet alapján további ingatlanokat adjon el az önkormányzat. A bizottsági vizsgálat során felmerültek olyan körülmények, amelyeket az önkormányzaton belül nem lehet tisztázni, ez a nyomozóhatóság feladata lesz. Ezért – a nyomozóhatóság vizsgálatának lezárultáig – a Pénzügyi Bizottság felfüggeszti az ingatlan-értékesítések ellenőrzését.