Derüljön ki az igazság az ingatlanügyekről!

1416
0
SHARE

Mai sajtóközleményem:

Január 13-án, kedden 14 órára összehívtam az V. kerületi Pénzügyi Bizottságát, az ülésen megkezdjük az ingatlaneladások ellenőrzését. Első lépésben a sajtóban megjelent ügyek értékesítését vizsgáljuk meg. Napirenden lesz többek között az Erzsébet tér 2., az Arany János 7., a Károly krt. 26. és a Dorottya utca 8. szám alatti ingatlan eladása. Az ülésén kötelező jelleggel részt vesznek mindazok a szervezetek és jogi szakértők, akik az eladásokat megelőző döntések előkészítésében részt vettek. A pénzügyi bizottság által tett vizsgálati megállapításokat, és az erről szóló írásos határozatokat teljes terjedelmében átadjuk az ügyészségnek.

A munkát ezután is folytatni fogjuk, a következő negyedévben minden egyes ingatlaneladást meg fogunk vizsgálni, hogy kiderüljön, megfeleltek-e az önkormányzati rendeletek előírásainak.

A Pénzügyi Bizottság ülésén a képviselőtestület tagjai tanácskozási joggal részt vehetnek. Az ügy súlyára és fontosságára való tekintettel elvárható, hogy valamennyi ellenzéki képviselő jelen legyen, az iratokat megismerje és a vitában részt vegyen.